Senaste inläggen

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 19:35

När man är gravid som jag är så kan man vara sugen på allt möjligt tokigt och konstiga blandningar av saker. Så denna ugnsfalukorv blev mer som ett stort lager av gosaker än en vanlig hederlig ugnsfalukorv med ost :D

Men gott blev de =)


 

Jag fyllde den med

Äpple

Tomat

Ketchup 

Senap

Sedan använde jag en ost med mkt smak som jag sedan rev och strödde över allting


Sen fick den även bada i en tomatsås gjord på en burk krossade tomater, rödlök, bostongurka, salt och peppar

I i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Förvånansvärt gott faktiskt :D

Serverades med ris

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 19:26

     

Denna tårta blev våran gosak till kaffet efter all julmat. 

Den var fylld med färska jordgubbar, mandariner, vaniljsås och vanlig hederlig jordgubbssylt om jag inte minns fel.

Botten bestod av en god smak av saffran. sen gjorde jag en vitchokladfrosting som jag spritsade rosorna med, rinnande chokladganache samt så tror jag den är spacklad med vanlig grädde ? Jag minns ärligt inte så mycket hehe .

Men den blev uppskattad vilket var super roligt

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 19:18





Ja denna tårta va inte enkel, den krävde mycket tid, arbete och tålamod. Efter tre dagars pillrande blev den äntligen klar. 

   

Den är gjord av chokladbottnar i två olika stolekar

(Jag tror sammanlagt jag gjorde 4 eller om det var fem bottnar till denna)

Fylld med jordgubbsmousse

Spacklad med vaniljsmörkräm (samma som chokladsmörkräms receptet)

pälsen spritsad med päronfrosting

Nosen, flugan och ögonen är gjorda av marsipan


Det var ett otroligt arbete


Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 18:53

Denna tårta gjorde jag då min syster var och hälsade på med sina barn, kan jag säga att den blev uppskattad? ;)


           

Tårtbotten finns i ett annat inlägg här på bloggen. 

Sedan fyllde jag den med hallonmousse samt glasskräm, för att sedan spackla den med chokladsmörkräm, sen gjorde jag en chokladganache och lät den rinna över kanterna , slutligen dekorerade jag med jordgubbar och olika sorters godis. En riktig goding!


Glasskräm:

2 dl mjölk

5 msk vaniljpulver/marsan

Blanda samman och ställ kallt till det har stelnat lite

1 krm vaniljsocker

2,5 dl grädde


Vispa grädden fluffig, tillsätt sedan grädden i vaniljsåsen och rör runt


Hallonmousse:

200g frysta hallon

1 dl florsocker

100 g färskost

2,5 gelatinblad

2 dl grädde


Lägg gelatinbladen i vatten

Koka upp hallonen med lite vatten, mosa dom med en gaffel, sila sedan av hallonkärnorna och låt svalna lite.

Vispa färskosten med florsockret i en bunke, vispa sedan grädden i en annan bunke.

Vispa ner gelatinet i hallonsåsen, vispa sedan ner färskost smeten i hallonsåsen, rör till sist ner grädden och vänd den så den blir fluffig och fin. Ställ kallt några minuter


Chokladganache:

200g mörk choklad

2 dl grädde


hacka chokladen i småbitar

Värm upp grädden i en kastrull, den ska inte koka men nästan. 

Häll sedan ner chokladen och låt den vara i ca 2 minuter innan du börjar röra om den. Det ska sedan bli en slät och blank ganache. Låt svalna 


Chokladsmörkräm:

175g rumsvarmt smör

350g florsocker

1-2 tsk vaniljsocker

2-3 msk kakao

3 msk kokhett vatten


Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao, vispa ihop. Tillsätt tillsist det varma vattnet och vispa smeten tills den är mjuk.


Sedan va det bara att fylla tårtan med glasskrämen och hallonmoussen och för att få den extra saftig så kan man blöta bottnarna med lite saft, det är en smaksak. Sedan lät jag den stå över natten så den fick sätta sig lite.

Dagen efter spackla jag den med smörkrämen och dekorerade den. =)






Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 18:37

Ja tårtbottnar är nått jag hållt på med länge, jag vet inte hur många äggkartonger det gått åt i hemmet innan jag tillslut hittade den perfekta (enligt mig själv). Vill man bygga våningstårtor bör man göra en betydligt stadigare botten om inte annat kan man stötta upp denna också med tårtpinnar.


 

För att göra denna tårtbotten behöver du:

5 ägg

3 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl potatismjöl

2 1/2 tsk bakpulver

1-2 tsk vaniljsocker

Vill du ha en chokladbotten tillsätter du ca 2-3 msk kakao


Sätt ugnen på 175 grader och förbered en springform genom att smöra den med smör eller använda bakpapper på sidorna och botten av formen. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och potatismjöl ett i taget under vispning, tillsätt sedan bakpulvret samt vaniljsockret. Häll sedan smeten i formen och in i ugnens mittersta eller nedre del, beroende på ugn. Grädda i ca 40 min. Är kakan sedan torr är den klar.

Av Carrosmatochbak - 15 april 2016 17:08

 

God gryta med sting.


*Gurka

*Purjolök

*Röd paprika

*Grädde

*Räkor

*Tomatpuré

salt, peppar, chili, vitlökskryddor


fräs ihop grönsakerna och krydda efter smak, häll i en klick tomatpuré och rör ihop.

Häll i grädden och låt puttra en stund så smakerna får sätta sig.

Ta bort grytan från plattan och häll i räkorna.

Servera med ris



Av Carrosmatochbak - 17 februari 2016 16:42

En bra dag med bra besked så lyxar vi till de med lite räksallad =)


 


I denna innehåller det :


*Räkor

*Gurka

*Tomat

*Isbergssallad

*Avocado

*Färsk dill

*Paprika


Sen ett god baguette med smör och ost samt aioli :D


Av Carrosmatochbak - 13 februari 2016 19:47

Va ett dag sedan de blev nått uppdaterat här men nu är jag i farten igen =)

Kvällens middag blev:

Bakpotatis med räk och mangoröra med chili, sandras alternativ skinkröra

Porterstek med pressad potatis

Sen ett försök på en mindre fin alla hjärtansdag tårta som innehåller chokladvaniljkräm, färska jordgubbar och jordgubbsmousse =)



 

Räk och magoröra med chili


*Creme fraiche

*Majonäs

*Rödlök

*Salt o vitpeppar

*Färsk dill

*Räkor

*Mango

*Sweetchili sås



 

Skinkröra


*Creme fraiche

*Majonäs

*Rödlök

*Salt o vitpeppar

*Färsk dill

*Rökt skinka


 

Porterstek


*Fransyska

*Porteröl

*Svartvinbärssaft

*Gul lök

*Vitlöksklyftor

*Enbär

*Svartpepparkorn

*Timjan

*Soya

*Köttbuljong

*Äpple



      

Ovido - Quiz & Flashcards