Direktlänk till inlägg 10 mars 2017
Ja tårtbottnar är nått jag hållt på med länge, jag vet inte hur många äggkartonger det gått åt i hemmet innan jag tillslut hittade den perfekta (enligt mig själv). Vill man bygga våningstårtor bör man göra en betydligt stadigare botten om inte annat kan man stötta upp denna också med tårtpinnar.
För att göra denna tårtbotten behöver du:
5 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
Vill du ha en chokladbotten tillsätter du ca 2-3 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en springform genom att smöra den med smör eller använda bakpapper på sidorna och botten av formen. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och potatismjöl ett i taget under vispning, tillsätt sedan bakpulvret samt vaniljsockret. Häll sedan smeten i formen och in i ugnens mittersta eller nedre del, beroende på ugn. Grädda i ca 40 min. Är kakan sedan torr är den klar.
Har bytt blogg =) Hädanefter hittar ni mig på https://nouw.com/carrosmatochbak ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|