Direktlänk till inlägg 10 mars 2017
Du behöver:
3 st dubbeldaim
1/2 pkt digestivekex
50 g smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 pkt jordgubbar
Banka sönder digestivekexen till smulor, smält smöret och blanda i smulorna och rör om. Platta ut i en rund form med avtagbara kanter.
Ta fram tre olika skålar, hacka daimen lite smått, dela äggula och gulor i två av skålarna, rör ihop socker, vaniljsocker, och färskosten med äggulorna. Vispa sedan grädden riktigt fluffig. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum. Som marängtoppar ungefär. Du ska kunna vända skålen upp och ner när den är klar. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och sedan daimen i grädden. Sen vänder du ner allt i en och samma skål.
Skär jordgubbarna i skivor och lägg efter kanten på formen, häll sedan ner smeten och lägg ytterligare jordgubbar ovanpå smeten och tryck gärna ner några stycken oxå.
Sedan ställer du in kakan i frysen och den behöver minst fyra timmar på sig för att stelna!
Har bytt blogg =) Hädanefter hittar ni mig på https://nouw.com/carrosmatochbak ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|