Direktlänk till inlägg 10 mars 2017

Choklad och godistårta!

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 18:53

Denna tårta gjorde jag då min syster var och hälsade på med sina barn, kan jag säga att den blev uppskattad? ;)


           

Tårtbotten finns i ett annat inlägg här på bloggen. 

Sedan fyllde jag den med hallonmousse samt glasskräm, för att sedan spackla den med chokladsmörkräm, sen gjorde jag en chokladganache och lät den rinna över kanterna , slutligen dekorerade jag med jordgubbar och olika sorters godis. En riktig goding!


Glasskräm:

2 dl mjölk

5 msk vaniljpulver/marsan

Blanda samman och ställ kallt till det har stelnat lite

1 krm vaniljsocker

2,5 dl grädde


Vispa grädden fluffig, tillsätt sedan grädden i vaniljsåsen och rör runt


Hallonmousse:

200g frysta hallon

1 dl florsocker

100 g färskost

2,5 gelatinblad

2 dl grädde


Lägg gelatinbladen i vatten

Koka upp hallonen med lite vatten, mosa dom med en gaffel, sila sedan av hallonkärnorna och låt svalna lite.

Vispa färskosten med florsockret i en bunke, vispa sedan grädden i en annan bunke.

Vispa ner gelatinet i hallonsåsen, vispa sedan ner färskost smeten i hallonsåsen, rör till sist ner grädden och vänd den så den blir fluffig och fin. Ställ kallt några minuter


Chokladganache:

200g mörk choklad

2 dl grädde


hacka chokladen i småbitar

Värm upp grädden i en kastrull, den ska inte koka men nästan. 

Häll sedan ner chokladen och låt den vara i ca 2 minuter innan du börjar röra om den. Det ska sedan bli en slät och blank ganache. Låt svalna 


Chokladsmörkräm:

175g rumsvarmt smör

350g florsocker

1-2 tsk vaniljsocker

2-3 msk kakao

3 msk kokhett vatten


Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao, vispa ihop. Tillsätt tillsist det varma vattnet och vispa smeten tills den är mjuk.


Sedan va det bara att fylla tårtan med glasskrämen och hallonmoussen och för att få den extra saftig så kan man blöta bottnarna med lite saft, det är en smaksak. Sedan lät jag den stå över natten så den fick sätta sig lite.

Dagen efter spackla jag den med smörkrämen och dekorerade den. =)






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 22:59

Har bytt blogg =) Hädanefter hittar ni mig på   https://nouw.com/carrosmatochbak     ...

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 21:39


Idag har det verkligen varit kanonväder ute! Strålande sol och blå himmel. Man får riktigt vårkänslor.   Idag åt vi en fantastiskt god fisk och skaldjurspasta, hade jag inte varit gravid så hade det blivit ett gott vitt vin till.   Du behöve...

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 21:17


    Du behöver :500 g kycklingfilé1 burk ananasringar2 dl ananasspad3 msk vitvinsvinäger 5 msk sweetchilisås3 msk tomatpuré 4 dl vatten 1 gul paprika 1 gul lök 2 morötter MaizenaRisKoka riset enligt anvisning. Strimla och bryn kycklingfilén så a...

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 21:04


    Du behöver: 3 st dubbeldaim1/2 pkt digestivekex50 g smör3 äggvitor3 äggulor 1 dl socker 300 g philadelphiaost 1 msk vaniljsocker 4 dl grädde1 pkt jordgubbar Banka sönder digestivekexen till smulor, smält smöret och blanda i smulorna och rö...

Av Carrosmatochbak - 10 mars 2017 20:41

Denna bastanta goding är verkligen till för chokladälskare.         Du behöver: 1 pkt oreokex 5 dl vispgrädde 1 msk florsocker 1 tsk vanilj 180 g marabouchoklad   Krossa oreokexen till smul, vispa 2 dl grädde tillsammans med flo...

Ovido - Quiz & Flashcards