Direktlänk till inlägg 10 mars 2017
Denna gryta kommer jag göra fler gånger. Fantastiskt god.
Du behöver:
2 stora avlånga potatisar
900 g fläskfilé
champinjoner (färska är dock godast)
ca 1 dm purjolök
2 st kabanosskorvar
1 röd paprika
1 grön paprika
Kalvfond
3 vitlöksklyftor
4 dl grädde
salt och peppar
Börja med att skruva potatisen, du sticker en grillpinne igenom den sen tar du en kniv och skär runt potatisen så den tillslut blir som en skruv. Lägg i en ugnsfast form. Pensla potatisen med lite smör eller olja, salta och peppra. In i ugnen på 200 g i ca 50 min. Testa med en provsticka om potatisen är klar.
Putsa sedan fläskfilén och skär den i tjocka strimlor, skär även upp paprikan i strimlor, samt korven i skivor, purjolöken i skivor samt hacka vitlöken fint.
Stek fläskfilén i smör och olja tillsammans med den hackade vitlöken. Häll sedan ner korven och stek omkring den lite , sedan häller du i paprikan och purjolöken tillsammans med svampen.
Tillsätt sedan grädden och kalvfond , salta och peppra efter smak.
Låt puttra på ca 5 minuter tills köttet är genomstekt.
Har bytt blogg =) Hädanefter hittar ni mig på https://nouw.com/carrosmatochbak ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|